Indiegogo kampanja za film je lansirana

Indiegogo kampanja

Nakon nekoliko mjeseci pripremanja, konačno smo izašli s Indiegogo kampanjom. Zbog samog sadržaja, film naprosto mora biti neovisan i stoga smo se odlučili za Crowdfunding opciju. Pokušali smo u nekoliko navrata suradnju s nekoliko nadležnih institucija u zemlji, međutim ispostavilo se kako teme koje nisu nabijene politikom teško ili nikako ne prolaze, a u konačnici su obveze prema TV kući kao eventualnom koproducentu veće od benefita.

Tako primjerice HRT od eventualne distribucije filma uzima 70%, polažu posebna prava na cjelokupni materijal, a za svaku prijavu na filmski festival traže pismeno odobrenje. Kada se odbiju svi troškovi, ispoštuju svi uvjeti od filma koji bez cenzure priča o ovom supkulturnom fenomenu ne bi ostalo ni “f”, a svaki drugi kadar bi bio zbluran.

Iako sam za nacionalnu TV kuću radio kao skladatelj glazbe za film popriličan broj godina, i što mi je to relativno poznat ambijent, nakon predane dokumentacije ipak smo dobili odjeb… pardon, odbijenicu.
Kažu nema interesa. Naravno, nema keša. U umjetnosti nema keša, ali ima ljubavi. I stoga mi je drago da smo krenuli trnovitim, ali samostalnim putem.

Svakako treba napomenuti to da s minimalnim brojem ljudi ulazimo u poprilično zahtjevan projekt. Postavili smo visoke standarde u svakom smislu.
Uložili smo i znatna osobna sredstva u terenski rad, istraživanje i produkciju dosadašnjeg materijala. Iz kampanje će se to teško vratiti, ali kampanja će nam omogućiti da napravimo korak dalje i da cijelu priču podignemo na jedan znatno veći nivo.

Podržite nas! Provedimo revoluciju kvalitetnog druženja i vrhunskog piva!

Režiser: Slaven Petrić